En trolsk skog eller en krog som inte finns kan vinna årets Stora Turismpris

Nu är nomineringarna till årets Stora Turismpris klara. Priset delas ut till en aktör som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Priset delas ut för 28:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Många företag inom besöksnäringen har i spåren av pandemin behövt ställa om till nya marknader och kundgrupper. De nominerade till Stora Turismpriset är inspirerande exempel på företag som ställt om efter de nya förutsättningarna. 

Årets nominerade kandidater erbjuder en stor bredd av upplevelser. Allt från att ge besökarna kunskap om fiske, historia och öl till musik, teater, närproducerad mat, naturskönt boende och aktiviteter som skidåkning och cykling. 

 – Det gemensamma är att de nominerade på ett imponerande sätt har lyckats ställa om och tänka nytt. De har bland annat arbetat med att ta fram nya affärsmodeller, riktat sig mot nya målgrupper och haft hållbarhetsfrågor i fokus. Vi ser dem alla som förebilder i att utveckla besöksnäringen, säger Lars Christensen, ordförande for Stiftelsen for kunskapsfrämjande inom turism. 

Kriterierna for Stora Turismpriset är att de nominerade ska:

– bidra till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen 

– utveckla, sprida och dela kunskaper för att stärka besöksnäringen 

– metodiskt och målmedvetet utveckla en hållbar verksamhet 

– lyckats ställa om sin verksamhet under pandemin 

Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut Stora Turismpriset, Årets ciceron och arbetar för att sprida kunskap till besöksnäringens aktörer. De 21 kandidaterna nomineras i sina respektive län. Priset delas ut den 24 november i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan. 

De nominerade kandidaterna:

Icehotell, Norrbotten 

Västerbotten Experience, Västerbotten 

Bröderna Bommen, Västernorrland 

Hotell Klövsjöfjäll, Jämtland/Härjedalen 

Trolska skogen, Gävleborg 

Vasaloppet, Dalarna 

Krogen som inte finns, Örebro län 

Aktivt uteliv Björnögården, Västmanland 

Gamla Uppsala Museum, Uppsala län 

Gröna Lund, Stockholms län 

Slussens pensionat, Västra Götaland 

Bergs gård i Trosa, Södermanland 

Vadstena Klosterhotell, Östergötland 

Medeltidsveckan, Gotland 

Wallby Säteri, Jönköpings län 

Ästad Vingård, Halland 

Kosta Safaripark, Kronoberg 

Stufvenäs Gästgifveri, Kalmar län 

Mörrums kronolaxfiske, Blekinge 

Hotell Mossbylund, Skåne 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report