Efterfrågan på husbilar är stor i Sverige och enligt Husvagnsbranschens Riksförbund har många husbilstillverkare redan sålt slut på nästa års produktion.

Pandemin har lett till att många både tvingats och valt att semestra i Sverige. Detta har lett till en stor brist på husbilar. Den så kallade hemestern lockar många till att köpa ett rullande boende.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är samma tendens i hela Europa därav den stora bristen, säger Lars-Erik Paulsson kanslichef på Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF, till SVT Nyheter Väst.

Vid årsskiftet fanns det totalt 108 518 husbilar registrerade i Sverige. Under tidsperioden januari till augusti i år ökade antalet nyregistrerade husbilar ökat med nästan 35 procent jämfört med samma tid förra året.

– Det allmänna intrycket är att det är pandemin som är en starkt bidragande orsaken till ökningen.

Global brist

Enligt honom har många husbilstillverkare redan sålt slut på 2022 års produktion. Det beror inte bara på det ökade intresset för husbilar utan också på den globala bristen av halvledare.
– Det har drabbat hela fordonsindustrin som fått leveransproblem på grund av det. De som märker av bristen nu är återförsäljare av husbilar.

Men finns det plats för alla dessa husbilar?
– Visst är det så att möjligheten att åka spontant till campingplatser minskat. Nu är det mer vanligt att man måste förboka för att få plats med sitt fordon.

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report