Foto: Mats Montner

Swedavia har beslutat sig för att öppna ytterligare en terminal på Arlanda flygplats utanför Stockholm. Detta på grund av ett ökat flygresande och flera flygbolagssatsningar under hösten. 

Terminalen som nu tas i bruk är Terminal 2 som kommer trafikeras av Air France/KLM, Czech Airlines, Transavia, Vueling och Easyjet. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Glädjande kan vi konstatera att flygtrafiken och antalet resenärer ökat snabbare än vi trott och hoppats på och att vi behöver ta ännu en terminal i bruk tidigare än planerat. Att vi nu ökar kapaciteten på flygplatsen är en signal om att vår bransch är på väg tillbaka, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport, i ett pressmeddelande. 

Swedavia beslutade sig i mars 2020 för att samla all flygplansverksamhet på Terminal 5 i spåren av pandemins utbredning. 

”Det finns förstås fortfarande en osäkerhet om marknadsutveckling, men inför flygbolagens vinterprogram och i takt med att fler länder lättar på reserestriktioner ser vi att vi kommer att behöva mer kapacitet på flygplatsen. Vi har också flera stora flygbolagssatsningar på Arlanda under hösten”, säger Peder Grunditz.

Källa:DI.SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report