HOTEL TYLÖSAND FÅR 40 NYA RUM

Tor 14 okt, 2021 - 7:00
HOTEL TYLÖSAND FÅR 40 NYA RUM

Under 2020 skulle Hotel Tylösand få en helt ny framsida genom en tillbyggnad som ger ca 40 nya hotellrum, en ny konferenslokal och en ny utställningsyta intill den befintliga huvudentrén. 

Men så kom coronapandemin och projektet sköts upp. Nu återupptas dock denna storsatsning, som kommer att ge ett av Sveriges mest populära hotell ännu bättre möjligheter att möta den växande efterfrågan på rum och konferenslokaler. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är med stor glädje vi nu kan gå vidare med denna framtidssatsning. Tillbyggnaden på hotellets framsida är helt i linje med vår ambition att aldrig luta oss tillbaka utan ständigt fortsätta att utvecklas för att alltid kunna erbjuda våra gäster en ännu bättre vistelse här hos oss, säger Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund.

Tre arkitektfirmor deltog i tävlingen om att rita tillbyggnaden och av dem utsågs Fredblad Halmstad till vinnare med ett förslag som länkar den fem våningar höga nybyggnaden med den befintliga entrén på ett sätt som skapar en naturlig koppling mellan byggnaderna. 

– Tillbyggnaden kommer att binda ihop hotellets olika huskroppar från huvudentrén uppför slänten mot parkeringen på ett sätt som blir både vackert och effektivt. Och den sker på ett sätt som inte kommer att störa verksamheten under tiden, understryker Elisabeth Haglund.

Byggstarten för den nya tillbyggnaden är beräknad till oktober 2021 med invigning våren 2023. Huvudleverantörer är MTA Bygg & Anläggning, Oscar Hanson VVS, Falkenbergs El och Bravida.

SENASTE NYTT

ANNONS: