Flygbolaget Norwegian Airs aktie handlades upp med omkring 3 procent cirka en timme in på handelsdagen på torsdagen, efter rapporten för det tredje kvartalet. Efterfrågan på flygresor ökar nu på samtliga av Norwegians marknader.

”Resultatet för tredje kvartalet visar tydligt att åtgärderna vi har genomfört för att säkra företagets framtid har lyckats genom att vi har minskat företagets skulder, samtidigt som vi förbättrar kostnadseffektiviteten. Vi upplever också en positiv trend när det gäller bokningar för resor framöver. Allt fler passagerare väljer att boka Norwegians  linjenät i Europa. Det är ett ekonomiskt stärkt Norwegian som nu står inför en vanligtvis krävande vintersäsong”, säger Norwegians vd Geir Karlsen i ett pressmeddelande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Resultatet före skatt (EBT) uppgick till 169 miljoner norska kronor, motsvarande drygt 172,5 miljoner svenska kronor, jämfört med en förlust på 980 miljoner norska kronor under samma period 2020. Under tredje kvartalet reste nästan 2,5 miljoner passagerare med Norwegian jämfört med bara en miljon under samma period förra året. Kapaciteten ökade med 130 procent och passagerartrafiken ökade med 177 procent jämfört med tredje kvartalet 2020.

Norwegians justerade ebitdar kom in på -305 miljoner norska kronor, vilket var en mindre förlust än jämförbart kvartal i fjol, då siffran landade på -401 miljoner norska kronor.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

Aktien steg initialt cirka 10 kronor men befann sig alltså omkring 3 procent upp vid första handelstimmens slut.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report