Familjen Perssons investmentbolag Ramsbury har köpt en hotellfastighet på Östermalm i Stockholm, bekräftar Stockholms stad på tisdagsmorgonen. Det är den första hotellinvesteringen för H&M-familjens bolag.

Fastigheten ligger bredvid Östermalms saluhall på Nybrogatan och inrymmer bland annat hotellet Villa Dagmar. Köpeskillingen är hemlig men tidningen Fastighetsvärlden, som redan i augusti skrev att Ramsbury skulle köpa fastigheten, bedömer köpeskillingen ”till en bit över en halv miljard kronor”.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi har tittat på hotellinvesteringar tidigare och tycker det här är en väldigt fin fastighet på ett fantastiskt läge”, säger Lars Drangel på Ramsbury Property i en kommentar.

Ramsbury, som kontrolleras av H&M:s storägare Stefan Persson, äger sedan tidigare en en handfull fastigheter i Stockholm. Merparten ligger på Drottninggatan med bland annat Åhléns City-huset och H&M:s huvudkontor.

Stockholms stad uppger i ett pressmeddelande att intäkterna från försäljningen blir ett välkommet tillskott till stadskassan.

”Jag är glad över att ha tagit initiativ till och drivit igenom denna försäljning. I grunden bör Stockholm stad varken äga eller driva hotell. Det kan andra göra bättre”, säger Dennis Wedin, fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Stockholms stad har under lång tid ägt och förvaltat de aktuella fastigheterna, men då de gjordes om till hotell i samband med renoveringen av Östermalms saluhall påbörjades en försäljningsprocess.

Källa:DI.SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report