Nya restriktioner i Belgien

Mån 6 dec, 2021 - 7:00

Halvtid i skolan väntar för belgiska högstadie- och gymnasieelever redan från måndag i ännu ett försök att begränsa coronasmittan i landet.

”Vi lever i svåra tider. Smittspridningen hos oss tillhör de högsta i Europa”, konstaterar premiärminister Alexander De Croo efter ännu ett extrainsatt coronamöte på fredagen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Munskydd kommer nu att krävas redan från sex års ålder i skolor, butiker och i kollektivtrafiken. För daghem och låg- och mellanstadieskolor tidigareläggs jullovet med en vecka och inleds nu redan den 17 december, i stället för på julafton som tidigare planerat.

I kultursektorn sätts en gräns på max 200 sittande åskådare inomhus, medan all inomhusidrott får ske utan publik.

Sedan tidigare är bland annat Belgiens restauranger och barer tvungna att stänga från klockan 23 på kvällarna och får bara servera sittande gäster.

Belgien har för tillfället den tredje högsta smittspridningen i EU med 2.064 nya fall per 100.000 invånare under de senaste två veckorna. Huvudstaden Bryssel släpar dessutom efter rejält när det gäller vaccineringen. Totalt är 76 procent av den belgiska befolkningen fullt ut vaccinerad – men endast 58 procent av Bryssel-borna.Källa:

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report