Foto:sas

Flygbolaget SAS flög över 1,3 miljoner passagerare i november, en ökning med drygt 300 procent jämfört med samma period ett år tidigare. Det framgår av SAS trafikrapport.

SAS ökade i november sin kapacitet med 143 procent jämfört med året innan och hamnade på en liknande nivå jämfört med föregående månad. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Kabinfaktorn var 61 procent, en ökning med 36 procentenheter jämfört med förra året och en ökning med 1,6 procentenheter jämfört med oktober. 

”Vi har sett en gradvis ökning av efterfrågan under de senaste månaderna i takt med att reserestriktioner har hävts. Efterfrågan och biljettförsäljningen har stabiliserats inför vintern, som generellt sett är en mindre aktiv reseperiod. Med de nya versioner av covid-19-viruset som sprids över världen, är framtiden fortsatt oviss”, skriver vd Anko van der Werff i en kommentar.

RPK, intäkten per passagerarkilometer, steg med 468 procent i november. jämfört med samma månad i fjol. Intäktsmåtten Yield och Pask sjönk med 37 respektive ökade med 51 procent valutajusterat i november.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

SENASTE NYTT

ANNONS: