Flygbolaget Finnair var fortsatt drabbade av covid-19-pandemin under december, men siffrorna över passagerartrafiken har förbättrats och fraktverksamheten har också stärkts, framgår av ett pressmeddelande.

Totalt flög 603.000 passagerare med Finnair i december 2021, vilket var en ökning med drygt 550 procent jämfört med den kraftigt pandemipåverkade jämförelsemånaden ett år tidigare. Jämfört med november motsvarade decembermånadens siffror en ökning med 23,8 procent. Siffrorna är dock inte helt jämförbara då december innehöll en dag mer.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Påverkan från covid-19, inklusive strikta reserestriktioner införda av flera länder på grund av omikron-varianten, påverkar fortsatt alla passagerartrafiksiffror. Detta har varit särskilt uppenbart i trafiken över Nordatlanten och till Asien”, skriver Finnair.

Trafiken till USA och Thailand återöppnade dock i november och passagerartalen har således ökat.

Kapaciteten, mätt som tillgänglig säteskilometer (ASK), ökade med 554 procent jämfört med samma månad ett år tidigare och med 26,8 procent jämfört med november. 

Trafiken mätt som intäkt per passagerarkilometer (RPK) ökade med 1.082 procent jämfört med samma månad ett år tidigare och med 49,8 procent jämfört med i november. 

Tillgänglig schemalagda frakttonkilometer ökade med 450 procent jämfört med ett år tidigare och med 16,3 procent jämfört med månaden innan. Intäkterna per frakttonkilometer ökade med 347 procent jämfört med ett år tidigare och med 3,1 procent jämfört med i november.

”Den exceptionellt höga efterfrågan för fraktlastkapacitet fortsatte i december”, summerar Finnair.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report