Regeringen kommer under torsdagen att fatta beslut om att avskaffa alla tvingande restriktioner med anledning av coronapandemin, och en pressträff kommer att hållas med statsministern. Det erfar Expressen.

Det innebär i så fall att samtliga restriktioner hävs den 9 februari. De allmänna råd som finns behålls dock tills vidare med särskilt fokus på ovaccinerade, rapporterar Expressen. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

En pressträff kommer att hållas på torsdagsmorgonen med statsminister Magdalena Andersson, socialminister Lena Hallengren samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell. 

Beslutet tas, trots en mycket stor smittspridning, eftersom att läget inom sjukvården anses vara stabilt, samt att omikron är betydligt mildare än tidigare varianter. Dessutom anses vaccinationstäckning nu nått en tillräckligt hög nivå, det skriver Expressen. 

Grannländerna Danmark och Norge, har nyligen meddelat beslut om slopade restriktioner. Finland meddelade i dag att man planerar att ta bort samtliga restriktioner den 1 mars. 

Källa:DI.SE

SENASTE NYTT

ANNONS: