Finnair.com

Det finländska flygbolaget Finnair redovisar ett rörelseresultat på -60 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2021. Analytiker hade räknat med -91 miljoner euro, enligt Infronts prognossammanställning.

Finnairs nettoomsättning uppgick till 414 miljoner euro. Väntat var 343 miljoner euro.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Finnairs verksamhet dämpas fortsatt av pandemirestriktioner, framför allt i Asien, skriver bolaget i prognosavsnittet av delårsrapporten för det tredje kvartalet.

Baserat på den ökade vaccinationsgraden spår Finnair att många av Asiens marknader (Thailand, Singapore och Indien har redan lättat på restriktioner) öppnar för resenärer på en mer betydande nivå mot slutet av andra kvartalet 2022, frånsett Kina, som är mer osäkert på grund av spridningen av virusvarianten omikron.

”Vi spår att utöver Kina och Hongkong kommer nästa sommar se ut som en mer normal verksamhetsmiljö, trots att öppningen av Asien försenats jämfört med våra tidigare förväntningar”, säger vd Topi Manner.

Vd:n spår vidare att 2022 förmodligen kommer vara mer förutsägbart.

”Omikron har visat sig vara mildare än tidigare varianter och vågen börjar nu avta vilket fått europeiska länder att avlägsna restriktioner”, säger Topi Manner.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report