Foto:www.passportindex.org

Nu kan det blir enklare att få tid för att förnya sitt pass. Öppettiderna på landets passexpeditioner kommer nämligen utökas från och med annandag påsk, meddelar polisen.

De långa väntetiderna för att ansöka om pass och nationellt id-kort har skapat uppmärksamhet och frustration de senaste veckorna. Det har till och med lett till att människor övernattat utanför polisstationen på Arlanda i hopp om att få provisoriskt pass. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nu meddelar polisen via hemsida sin att öppettiderna på landets passexpeditioner kommer utökas efter påskhelgen. Det kommer i sin tur leda till nära en fördubbling av antalet tillgängliga tider att ansöka om pass. 

– Vi arbetar brett för att förbättra situationen. Från måndag och sedan successivt kommer vi att utöka öppettiderna och möjligheten att boka passtider även utanför kontorstid, säger Per Engström, nationell kommenderingschef för nationella särskilda händelsen Pass, i en artikel på polisens hemsida. 

För att undvika massbokningar av tider som sedan säljs vidare behöver den som bokar tid fylla i sitt personnummer. Nästa steg kan vara att införa Bank-ID vid bokning, enligt polisen. Det pågår också rekrytering av drygt 400 passhandläggare. 

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report