Foto:Wästbygg

Petter Stordalens och Wästbyggs 14 våningar höga hotellsatsning i Varberg stoppas. Enligt Fastighetsnytt upphäver Mark- och miljödomstolen detaljplanen för att utveckla den nya stadsdelen Västerport där hotellet planerades stå klart under 2023.

Enligt tidningen överklagade hembygdsföreningen Gamla Varberg detaljplanen som antogs i juni förra året och Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har nu kommit med domen. Där konstateras det att detaljplanen skulle medföra en påtaglig skada på riksintresset när det gäller kulturmiljövården.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Varbergs fästning är ett dominerande landmärke i landskapet och formar stadens siluett sedd från havet. Den tänkta bebyggelsen skulle få en skala, volym och slutenhet som skulle förändra detta förhållande.”, heter det i domen som Fastighetsnytt citerar. 

Planen var att den norska miljardären Petter Stordalens Quality Hotel skulle driva hotellet. Själva hotellbyggnaden ägs av börsnoterade Wästbygg WBGR B -4,00% , Vesterhavsgruppen och fastighetsbolaget Casmé där den tidigare Gekås-vd:n Boris Lennerhov är ordförande. 

Det är inte bara hotellet som stoppas utan hela detaljplanen, som även innehåller ett parkeringshus i anslutning till hotellet, 500 bostäder, en förskola, en livsmedelsbutik och ett äldreboende.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report