Foto:Unlimited Travel Group

Researrangören Unlimited Travel Groups omsättningen steg till 108 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (17,3) medan rörelseresultatet, mätt som ebita, vände till positiva 1,2 miljoner kronor (-8,6).

”Det är första gången vi har ett positivt ebita i första kvartalet sedan 2010”, noterar bolaget i rapporten.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Bruttomarginalen försvagades dock till 20,5 procent (23,8).

”Om 2020 gick till historien som det mest utmanande året i koncernens historia, kan vi konstatera att 2021 inte ligger långt efter. Men med viss lättnad kan vi konstatera att 2022 inletts med en fortsatt mycket lovande utveckling av bokningsläget och likviditeten för samtliga bolag”, skriver vd Jens P. Stenseth i rapporten och fortsätter:

”Samtidigt är bokningsläget i paritet med det omsättningsmässiga rekordåret 2019. Vi har under hela pandemin nyttjat alla de möjligheter som regeringens stödpaket medgivit. Genom vår strategi att behålla ett tillräckligt antal medarbetare har vi stått väl rustade att snabbt växla upp när tillfälle gavs. Därmed har vi kunnat ta väl hand om den ökning i bokningsförfrågningar vi såg under hösten och som fortsatt 2022. Det har bidragit till ett positivt ebita för första kvartalet som normalt är negativt”.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report