Foto:norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian redovisar ett rörelseresultat (ebit) på -849 miljoner kronor för det första kvartalet 2022. 

Analytiker hade i genomsnitt räknat med -833 miljoner norska kronor, enligt en prognossammanställning gjord av Infront.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Rörelseresultatet före leasing, nedskrivning och avskrivningar som Norwegian benämner ebitdar uppgick till -468 miljoner norska kronor. Justerat ebitdar uppgick till -452 miljoner norska kronor. Det kan jämföras med analytikernas förväntningar om ett ebitda om -495 miljoner norska kronor respektive ett justerat ebitda om -512 miljoner.

Nettoomsättningen uppgick till 1.916 miljoner norska kronor. Här låg förväntningarna på 1.886 miljoner.

Norwegian noterar att flygresandet håller på att återhämta sig efter en period med dämpad efterfrågan under pandemin.

”Konsumenternas förväntningar förbättras på alla marknader och det finns en stark uppdämd efterfrågan på att resa, vilket resulterar i en högre villighet att betala för biljetter och ökade bokningar inför den hektiska semestersäsongen sommaren 2022”, skriver flygbolaget i sin rapport för det första kvartalet.

Ökningen i bränslepriserna väntas delvis motverka bolagets positiva återhämtning, uppger Norwegian.

Under rubriken utsikter i rapporten upprepar Norwegian att det adderar flygplan inför sommaren och kommer att ha 70 flygplan i drift för att matcha produktionsschemat för sommaren 2022.

För helåret 2022 står bolaget fast vid målet om en tillgänglig kapacitet på 28.000 miljoner ASK. Norwegian räknar också med en avsevärd minskning i enhetskostnader i takt med ökade skaleffekter, uppger bolaget i rapporten.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report