Thomas Söderstedt från Best Western Hotels & Resorts (mitten) tillsammans med Stefan Dahlgren och Kristin Shokry från Azets på Franchisegalan 2022.
Thomas Söderstedt från Best Western Hotels & Resorts (mitten) tillsammans med Stefan Dahlgren och Kristin Shokry från Azets på Franchisegalan 2022

Thomas Söderstedt från Best Western Hotels & Resorts blev Årets CFO 2022 när Azets uppmärksammade ekonomichefer inom franchise på Svenska Franchisegalan i helgen. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Intresseorganisationen Svenska Franchise Föreningen arrangerar varje år Svenska Franchisegalan för att premiera duktiga företagare inom franchise. Genom samarbetet mellan Azets och Svenska Franchise Föreningen uppmärksammar Azets duktiga ekonomichefer genom att dela ut priset “Årets CFO” på galan.

Priset delas ut till den CFO inom franchise som genom sitt nytänkande utvecklat en ekonomifunktion som haft en stor positiv påverkan på franchisesystemets finansiella utveckling. Finalister i årets utmärkelse var ekonomicheferna Erik Romell – Apoteksgruppen, Johannes Yalcin – Grekiska grill & bar och Thomas Söderstedt – Best Western Hotels & Resorts. På Svenska Franchisegalan den 13 maj korades Thomas Söderstedt från Best Western Hotels & Resorts till Årets CFO.

– Priset är mycket uppskattat och jag känner mig hedrad över att få motta denna fina utmärkelse. Vår bransch har genomlidit ett stålbad till följd av pandemin, vårt bolag förlorade nästan 90% av omsättningen initialt med likviditetsutmaningar som en följd. Jag delar detta pris med alla min kollegor samt våra anslutna hotell. Det är genom ett starkt samarbete vi tillsammans har tagit oss igenom denna svåra tid, säger Thomas Söderstedt, CFO på BWH Hotel Group Scandinavia.

Den formella motiveringen från juryn, som består av representanter från Azets och McDonalds, lyder: 

“Thomas Söderstedts insatser har varit avgörande för bolagets ekonomiska utveckling. Med en ny modell för prognosarbete, bättre rapporter och effektiviseringar har han hjälpt till att ta verksamheten genom en tuff pandemi. Dessutom med en tät och transparent kommunikation som gjort franchisetagarna trygga.”

– Thomas Söderstedt är en värdig vinnare och ett bra exempel på en CFO som genom sitt nytänkande utvecklat en finans- och ekonomifunktion som haft en stor positiv påverkan på franchisesystemets finansiella utveckling. Dessutom har Thomas tampats med en pandemi som slagit hårt på hela branschen. Med priset “Årets CFO” vill vi sätta duktiga ekonomichefer i rampljuset som förtjänar att uppmärksammas för sitt viktiga arbete. Grattis Thomas Söderstedt och Best Western Hotels & Resorts, säger June Mejlgaard Jensen, vd på Azets i Sverige och Danmark. 

SENASTE NYTT

ANNONS: