Scandic Oceanhamnen öppnar idag – hållbarhet i fokus från kaj till takterrass
Foto:Scandic

Scandic Oceanhamnen som har 184 rum fördelat på 13 våningar med relaxavdelning och takterrass, ligger på första parkett med utsikt över Öresund. Hotellet har konstruerats utefter certifieringen, Miljöbyggnad Guld och genomgått prövning av Svanen, Nordens officiella miljömärkning. 

Scandic Oceanhamnen blir den 23 maj ett nytt landmärke för Helsingborg. Längst ut på piren i den nya och klimatsmarta stadsdelen, omges hotellet av en snabbväxande bostads- och kontorsmiljö, endast ett par minuter från stadskärnan. Bredvid hotellet anlöper och avgår de elektrifierade färjorna mellan Helsingborg och Helsingør. Hotellet har således en strategisk plats och är ett viktigt tillskott för att stärka Helsingborg som knutpunkt i södra Sverige.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Hotellet är Svanenmärkt enligt Svanens nya, tuffa kriterier där bland annat miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, samt ett mat & dryckeserbjudande med hållbarhet i fokus legat till grund för certifieringen.

Direkt från kajen kliver gäster in i en inbjudande hotellmiljö som domineras av den milsvida havsutsikten över Öresund. I restaurangen fokuserar kockarna på att tillaga maträtter med närproducerade råvaror efter säsong som grund och för att minska matsvinnet, tillreds halv- och helportioner från den klimatberäknade menyn. Allt vin och öl som serveras i hotellets barer är ekologiskt, mestadels på tapp. 

 Det känns fantastiskt att äntligen öppna dörrarna till Helsingborgs nyaste hotell och erbjuda både Helsingborgare och långväga gäster en unik plats att samlas och bo. Scandic Oceanhamnen tar en central plats på Helsingborgs hotellkarta, inte minst med den fantastiska takterrassen och relaxavdelningen som vi har högst upp i huset. Här samlever boende, kontorsfolk, hotellgäster och helsingborgare och jag är jättestolt över att tillsammans med min personal tillföra en plats där människor kan mötas, äta, njuta av utsikten och få en god natts sömn med sådan liten påverkan som möjligt, säger Elisabeth Persson, Hotelldirektör på Scandic Oceanhamnen.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report