Ett flygplan med 22 passagerare ombord har försvunnit i de nepalesiska bergen. Planet har inte hittats, och räddningsarbetet har avslutats för dagen.

Det lilla planet, med 22 passagerare, bland dem två tyska och fyra indiska medborgare, försvann strax efter att det lyft under söndagsmorgonen och hade när mörkret föll ännu inte hittats.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Räddningsarbetet avbröts då för att återupptas under måndagen.

Flygledartornet förlorade kontakten med planet kort efter start från Pokhara, cirka 20 mil väster om huvudstaden Katmandu, strax före klockan 10, lokal tid. Det var då på väg mot bergsbyn Jomsom.

Armén uppgav under kvällen, lokal tid, att man trodde sig ha lokaliserat en ungefärlig plats där planet kan ha störtat och en sökinsats med såväl militära som privata helikoptrar påbörjades. Men insatsen försvårades av dåligt väder och svåra siktförhållanden.

Nepals flygturism har expanderat kraftigt de senaste åren. Flyg transporterar både människor och gods. Klättrare och vandrare tar sig till platser som är svåra att nå till fots. Jomsom är en populär destination för just vandrare och ligger ungefär 20 minuters flygväg från Pokhara.

Det finns samtidigt brister i flygsäkerheten i landet och flera olyckor har tidigare skett på samma sträcka. Även 2016 kraschade ett plan strax efter start och samtliga 23 passagerare omkom. 2012 dog 15 personer i en krasch.

Källa:TT-DI.SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report