Foto: Daniel Schneider, Swedavia
Foto: Daniel Schneider, Swedavia

Det amerikanska flygbolaget och SkyTeam-medlemmen återupptog igår trafiken från Sverige till The Big Apple

Delta Air Lines lyfter återigen från Stockholm Arlanda Airport, vilket markerar återstarten av deras dagliga året-runt-trafik mellan den svenska huvudstaden och New York. Som det ledande flygbolaget från Europa till New York-JFK kan resenärer från Stockholm dra fördel av anslutningar samma dag via JFK till mer än 40 städer över hela USA, vilket gör det lättare att återförenas med vänner, familj och kollegor. 

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Delta Air Lines tillbaka till Sverige och Stockholm Arlanda. De har varit saknade och blir återigen en viktig del av Arlandas interkontinentala utbud. USA är Sveriges största handelspartner och Stockholms största flygmarknad utanför Europa. Den utökade tillgängligheten som Deltas flygstart innebär är viktig både för besöksnäringen, näringslivet och flygfrakten. Det finns ett uppdämt resebehov hos svenskarna och vi er fram emot att hälsa fler amerikaner välkomna till Sverige och Stockholm igen, säger Charlotte Ljunggren, Chief Commercial Officer på Swedavia. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Som världens finansiella huvudstad kommer att återstarten av nonstop-linjen från Stockholm till New York att göra det lättare för våra länder att göra affärer på marknader där amerikanska myndigheters data värderades till 25,5 miljarder dollar före pandemin, säger Nicolas Ferri, vicepresident Europe, Middle Öst, Afrika och Indien på Delta. Vi ser fram emot att fortsätta framgången med dagens flygningar över sommaren när amerikaner söker nya upplevelser i Europa och många svenskar besöker USA för första gången på mer än två år.

Enligt uppgifter från Statista besökte mer än 450 000 svenskar USA under 2019, medan USA är den största icke-europeiska marknaden för turism i Sverige.

Från den 2 juni flyger Delta Air Lines dagligen mellan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – New York John F Kennedy International Airport (JFK) året runt med en Boeing 767–300 enligt följande tidtabell: 

DL 205 avgår från ARN kl 12:00, ankommer JFK kl 14:40
DL 204 avgår från JFK kl 20:00, ankommer ARN kl 10:00 följande dag

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report