Foto:Viking Line

Under sommarmånaderna utökar Viking Line kapaciteten igen på rutten Helsingfors–Tallinn. Turismen till Estland har ökat märkbart under våren, och reguljärtrafiken växer i båda riktningarna. De extra avgångarna 18.6–14.8 innebär fler resealternativ särskilt för barnfamiljer och shoppingresenärer.

Passagerarantalet på rutten till Tallinn ökar alltid märkbart under sommarmånaderna. Viking Line har ända sedan 2014 satt in extra avgångar sommartid mellan Helsingfors och Tallinn. M/S Gabriella och M/S Amorella från Stockholmsrutten sätts in som förstärkning och kommer att göra en extra tur till Tallinn i samband med sina uppehåll i Helsingfors. De två båtarna är ett efterlängtat och nödvändigt komplement under den livligaste säsongen på året.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi ser fram emot en mycket livlig sommar på Tallinnrutten. Den som vill vara säker på att få en bilplats för en viss avgång gör bäst i att boka i tid eftersom bilplatserna ofta är slutsålda. Familjernas sommarfavorit är fortfarande den enkla sex timmar långa picknickkryssningen med många olika aktiviteter för de yngsta. Det är glädjande att se fartygen fyllas av glada sommarpassagerare igen”, säger Viking Lines informationschef Christa Grönlund.

Över lag upplever turismen till Estland ett tydligt uppsving, och passagerarantalet fortsätter öka ju längre sommaren framskrider. Den typiska Tallinnturisten existerar inte längre eftersom de enkla och snabba förbindelserna har lett till att allt fler söker sig såväl till Tallinn som till resten av Estland för shopping, service och upplevelser. 

Enligt Pressmeddelande

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report