I sin nya roll kommer Malin Odéhn att ansvara för bolagets 14 hotell i södra Sverige och kommer ingå i Scandic Sveriges ledningsgrupp.

Malin Odéhn tillträder i rollen som distriktsdirektör för Scandic Hotels Sverige. Hon har under de senaste åren haft flera olika roller inom bolaget och kommer senast från tjänsten som hotelldirektör på nyöppnade Scandic Göteborg Central. I sin nya roll kommer hon att ansvara för bolagets 14 hotell i södra Sverige. Malin börjar sin tjänst den 28 augusti och tar samtidigt plats i Scandic Sveriges ledningsgrupp.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Malin är en välkänd profil inom besöksnäringen, en bransch som hon arbetet inom under 14 år. På Scandic började hon som receptionist på Scandic Mölndal för att sedan axla rollen som hotellchef på Scandic Rubinen och har sedan dess haft en spännande utvecklingsresa med flera olika roller, bland annat Area business controller och hotellchef på Scandic Europa. Senast kommer hon från tjänsten som hotelldirektör för Scandic Göteborg Central som öppnade den 12 juni, 2022. I sin nya roll kommer Malin att ansvara för driften av alla Scandichotell i södra Sverige, 14 hotell med starka erbjudanden gentemot barnfamiljer, affärsresenärer och konferensdeltagare och med ett extra fokus på mötes- och eventmöjligheter. 

– Det känns fantastiskt att Malin blir distriktsdirektör för våra hotell i södra Sverige. Hon har en gedigen erfarenhet från olika ledarroller inom Scandic och har gjort ett utomordentligt jobb med att bygga ett starkt medarbetarlag på nyöppnade Scandic Göteborg Central. Malin lever och andas den svenska besöksnäringen, hotellaffären och besitter bevisade ledaregenskaper och jag ser fram emot att välkomna henne till hennes nya roll och den svenska ledningsgruppen, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels. 

Malin har en Magisterexamen i ekonomi med inriktning på marknadsföring från Handelshögskolan i Göteborg och innehar även en projektledarutbildning med framgång från att driva större projekt inom träning och hälsa. 

– Efter att ha vikt allt mitt fokus på att öppna Göteborgs nya storhotell, Scandic Göteborg Central, blir det oerhört spännande att nu ta nästa steg i Scandic, ett företag som ligger mig varmt om hjärtat. I en tid där både Scandic och besöksnäringen äntligen får välkomna mängder av ressugna gäster till våra verksamheter, ser jag mycket fram emot det ärofyllda uppdraget att få arbeta med våra 14 hotell i södra Sverige och tillsammans verka för en sydsvensk besöksnäring i världsklass, säger Malin Odéhn, nytillträdande distriktsdirektör på Scandic Hotels. Den 28 augusti tillträder Malin sin tjänst. Samtidigt övergår Kristian Andreasson, tillförordnad distriktsdirektör för södra Sverige tillbaka till sin ordinarie roll som distriktsdirektör för västra Sverige.

SENASTE NYTT

ANNONS: