Rederiet Phoenix Reisens fartyg MS Amera angör Härnösands hamn den 1 juli.
Poenix Reisens fartyg MS Amera angör Härnösands hamn den 1 juli.

Det tyska kryssningsrederiet Phoenix Reisen satsar på Höga Kusten. Fredagen den 1 juli anlöper MS Amera Härnösand för första gången och samma dag anlöper rederiets andra fartyg MV Artania Örnsköldsvik.

– Phoenix Reisen är det femte rederiet som under de senaste åren valt Höga Kusten och Härnösand. Det började med Birka Cruises och sedan följde Silja Line, Viking Line och Hapag Loyd efter. Att nu ännu ett rederi väljer vår hamn visar att vi fortsatt är en attraktiv destination, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är också ett gott betyg till det goda värdskap som alla besöksnäringsföretag och invånare i Härnösand visar gång på gång och på det fina arbete som vi gör tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling, säger Eva-Lotta Öberg, näringslivsutvecklare på Härnösands kommun.

Phoenix Reisen är årets första internationella rederi att besöka Höga Kusten.

205 meter långa MS Amera anländer klockan 10 den 1 juli. De runt 500 passagerarna har möjlighet att upptäcka staden på egen hand eller via utflyktspaket besöka Hernö Gin, Hemsö Fästning eller Högakustenbron.

Hålltider

MS Amera ligger i Härnösands hamn mellan klockan 09.00 och 17.00.

MV Artania är i Örnsköldsvik mellan klockan 08.00 och 15.00.

Enligt Pressmeddelande

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report