Stabilt resande under våren övergår nu i hemesterperiod

Från drygt 55 procent i början av året till omkring 80 procent de senaste månaderna. Så har resandet hittills i år utvecklats jämfört med 2019 års nivåer. Nu övergår vardagsresandet i sommarlunk och SL hoppas på många hemesterresor.

Under början av året var det fortfarande restriktioner och resandet var därmed lågt, drygt 55 procent av 2019 års nivåer. Under våren har allt fler börjat åka med SL och antalet inpassager till tunnelbanan och pendeltågen stabiliserades på några månader till drygt 80 procent. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det är framförallt på helgerna som resandet närmar sig 2019 års nivåer. De senaste veckorna har 9 av 10 åkt med SL på lördagar och söndagar respektive uppemot 8 av 10 på vardagar, jämfört med före pandemin.

– Nu går resandet in i en sommarfas där färre åker till jobbet men fler åker till skärgården och andra platser för att tillbringa ledigheten. För första gången sedan pandemin kan vi marknadsföra resor med SL under sommaren igen. Samtidigt har vi fler sätt att köpa biljett på. Till exempel är det lika smidigt för turister att blippa betalkortet för en enkelbiljett, som för oss stockholmare. Det ska bli spännande att följa upp resandet under sommaren, säger Erik Norling, trafikdirektör på SL

Du kan följa hur antalet inpassager i tunnelbanans och pendeltågens spärrar varierar, jämfört med antal inpassager ett ”normalår”. Här används 2019 vilket var det senaste helåret utan pandemi.

Enligt pressmeddelande.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report