Foto:boeing.com

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing har fått tillstånd från FAA för att återstarta leveranser av sin flygplansmodell 787 Dreamliner, rapporterar Bloomberg.

FAA ska nu ha godkänt Boeings planer på att reparera och inspektera mindre tillverkningsfel i Dreamliners kolkompositram, säger personer med insyn i saken till Bloomberg. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Under slutet av 2020 avbröt flygplanstillverkaren leveranserna efter att dess ingenjörer upptäckt felaktigt fyllda luckor på ett 20-tal platser. 

Beskedet kommer som en lättnad för bolaget, då torkan kostat stora summor pengar såväl som att det skadat flygplanstillverkarens rykte om kvalitet. 

Boeing kommer dock inte omedelbart att återuppta leveranserna, de måste fortfarande göra vissa krävda korrigeringar såväl som att FAA-inspektörer måste godkänna varje flygplan.

Bloomberg konstaterar även att återupptagandet av transporter kommer att markera en ekonomisk vändning för Boeing, då driftstopp lett till frustrerade kunder, leverantörer och investerare.

Därtill kan detta också bli en potentiell katalysator för Boeing-aktien, rapporterar Bloomberg. 

”Vi kommer fortsätta att arbeta öppet med FAA och våra kunder mot att återuppta 787-leveranser”, säger Boeing i ett uttalande.

Källa:DI.SE

SENASTE NYTT

ANNONS: