9 tips för semester i Värmland

Tis 2 aug, 2022 - 7:01
Vänerleden, cykelleden som tar dig runt Sveriges största sjö.

Vänerleden, cykelleden som tar dig runt Sveriges största sjö.

Res genom Värmland i sommar på en salig upptäcktsresa bland natur, kultur och historia. Här finns Vänern – Sveriges största sjö, ett varierat utbud av kultur, konst, historiska upplevelser och fartfyllda aktiviteter. Stanna till på en trevlig plats för en välsmakande middag och en god natts sömn. Här har vi samlat 9 tips att upptäcka Värmland..

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

1. Vänern

Vänern erbjuder upplevelser för alla sinnen, året om. Här finns naturen, kulturen, måltiderna och aktiviteterna som fyller dig med glädje och välbehag oavsett om du kommer via vatten eller land.

Läs mer om kultur och skärgårdsliv vid Vänern

2. Värmlands kulturskatter

Levande kultur och en spännande historia är något du kan hänföras av när du befinner dig i Värmland. Res genom kultur, konst och historiska upplevelser och stanna till på en trevlig plats för övernattning.

Läs mer om att uppleva Värmlands kulturskatter

3. Ta en shoppingtur

Värmlands shopping och hantverksmecka bjuder på allt från köpcentrum till gårdsbutiker. Från litterära mästerverk till förtrollande akvarellmålningar, rustik keramik och skirt linneväveri.

Läs mer om shopping i Värmland

4. Adrenalinfyllda aktiviteter

Blir du lätt rastlös? spana in våra paketerbjudanden som ger dig ett lustfyllt äventyr i Värmlands natur. Välj mellan aktiviteter som cykling, paddling, klättring och massa andra äventyr.

Läs mer om en aktiv familjesemester

5. Herrgårdsliv

Lämna vardagsbestyren och stressen hemma och låt dig omfamnas av de värmländska herrgårdarnas rogivande miljöer. En härlig upplevelse för såväl smaklökar som för kropp och själ.

Läs mer om avkopplande herrgårdsliv och god mat

6. Ljuvliga Lurö

Mitt i Vänern ligger Lurö. Undanskymt och lugnt. Men låt dig inte luras. För bakom Lurös stilla yta sjuder det av livskraft och historiska sevärdheter. En av Vänerns absoluta höjdpunkter.

Läs mer om guiden till Lurö

7. 48 timmar i Värmland – David Kvicklunds bästa värmestertips!

Upplev internationella influenser med värmländsk finish, kreativ berättartradition, fartfyllda aktiviteter, konst i världsklass och smarriga smakupplevelser. David Kvicklund ger dig värmestertipsen!

Läs mer om 48 timmar i Värmland

8. Badsugen? Här har vi samlat tips på badplatser i Värmland

I Värmland finns oändligt många sjöar, och i och med det oändliga badmöjligheter! Här lyfter vi fram några av badplatserna.

Läs mer om Värmlands badplatser

9. Aktiviteter och utflykter för barnfamiljer

Åk rundturståget, svalka dig med ett skidpass mitt i sommaren, träffa nyfikna alpackor eller testa på äventyrliga och spännande vattenattratkioner. Här finns något för både stora och små!

Enligt Pressmeddelande

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report