Foto: TUI GROUP

Resegruppen Tui redovisar kraftigt ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt minskade rörelseförlusten.

Omsättningen steg till 4.433 miljoner euro (650). Rörelseresultatet blev -43 miljoner euro (-748). Resultatet efter skatt blev -331 miljoner euro (-940).

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Kombinationen av en oöverträffad branschuppgång efter covid 19-pandemin med en stram arbetsmarknad, har gjort att flygindustrin konfronterats med betydande operativa problem och störningar, vilket resulterat i ökning av försenade avgångar och inställda flyg. Detta har främst orsakats av tredjepartleverantörer och flygplatser på grund av brist på marktjänster och flygplatssäkerhetspersonal”, skriver Tui i rapporten. Som ett resultat av detta ökade kostnaderna med 75 miljoner euro under kvartalet.

”Som svar har vi snabbt infört flera åtgärder för att förbättra motståndskraften och kundupplevelsen, inklusive fördubbling av våra beredskapsflygplan, aktiv hantering av tredje part och utökad Tui-personal vid viktiga kundkontaktpunkter. Flygstörningar under Q4 ligger fortfarande kvar på förhöjda nivåer och det är fortfarande för tidigt att uppskatta effekterna för Q4 2022, men vi förväntar oss att dessa störningar kommer att normaliseras för kommande säsonger”, fortsätter Tui.

Källa:FinWire

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report