Den 16/8 testcyklar Västkuststiftelsen, tillsammans med Turistrådet Västsverige, Södra Bohusläns turism, Ett Enat Bohuslän och kommunstyrelseordföranden från berörda kommuner, etappen Göteborg – Ljungskile, en del av den nya Västkustleden.-Möjligheten till att knyta an en nationell cykelled norrut från den redan populära Kattegattleden ser vi som en mycket positiv utveckling av cykelturism i Västra Götaland menar Fredrik Lindén, Turistrådet Västsverige

På uppdrag av det kommunala samarbetsorganet Ett Enat Bohuslän och med finansiering från Västra Götalandsregionen är Västkuststiftelsen ledhuvudman och arbetar tillsammans med bland annat berörda kommuner och Turistrådet för att förverkliga drömmen om en cykelled genom Bohuslän. Leden kommer att vara ca 250 km lång totalt på en sträcka med god tillgänglighet till kollektivtrafik. Den 16/8 kommer etappen mellan Göteborg och Ljungskile som är drygt 80 kilometer lång att testcyklas!-Västkustleden är ett välkommet tillskott och en naturlig fortsättning i vårt arbete att samordna hållbara och kvalitétsäkrade vandrings- och cykelleder i Västra Götaland säger Linus Kron, Västkuststiftelsen

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Västkustleden tar dig genom sju västsvenska kommuner, från Göteborg till Strömstad via Kungälv, Stenungsund, Uddevalla, Munkedal, och Tanum. Genom västkustens varierande landskap från kulturhistoriska jordbruksmarker och skogarna till havet binder Västkustleden samman en rad sevärdheter, bland annat Göteborg, Bohus fästning, Bohusläns Museum, världsarvet Tanums hällristningar och Fjällbacka, för att nämna några.-Alla som bor i Bohuslän älskar Bohuslän och kommunernas mål är att du skall kunna cykla, vandra och som vanligt åka båt genom Bohuslän. Det är med stolthet jag och politiker i alla färger nu delinviger denna nationella delsträcka, avslutar Miguel Odhner, KSO Kungälv / ordförande Ett Enat Bohuslän.

Enligt Pressmeddelande

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report