Foto:sj.se

Tågresenärer har drabbats av många förseningar under sommaren. Nu kallar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till sig Trafikverket och tågoperatörerna, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

”Naturligtvis är det inte acceptabelt om inte Trafikverket i sin planering kan klara förutsättningarna eller att tågoperatörerna inte klarar personalförsörjningen”, säger Eneroth till Ekot.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Trafikverket har fortfarande problem med sitt nya planeringssystem för tågtidtabeller. I kombination med ovanligt många banarbeten innebär det att problemen fortsätter i höst.

Trafikverket ska egentligen tillhandahålla en plan för hur tågen går under ett banarbete 18 veckor veckor i förväg. I dagsläget har man endast en framförhållning på två–fem veckor, vilket i sin tur påverkar tågbolagens möjligheter att sälja biljetter till sina resor.

”Det här är så klart något vi jobbar intensivt för att förbättra”, säger Mikael Eriksson, marknadschef på Trafikverket, till radion.

Han understryker att merparten av tågavgångarna inte påverkas av banarbeten och att man räknar med att komma ikapp planeringen till årsskiftet.

Källa:TT-DI.SE

SENASTE NYTT

ANNONS: