Många utländska gäster på Göta kanal

I år har de internationella gästerna återvänt till Göta kanal med besked. Ökningen märks både bland fritidsbåtsgäster och på passagerarbåtarna säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

–Antalet utländska fritidsbåtar har ökat med 140% till och med augusti jämfört med året före pandemin. Vanligast är besökare från de nordiska länderna och norra Europa. Men det kommer även båtar som rest betydligt längre, där Göta kanal blir en fascinerande del av en långresa säger Magnus Hollwin.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Svenska båtgäster har avvaktat
–Det har varit lite färre svenska båtar den här säsongen jämför med i fjol vilket säkert kan förklaras med höjda bränslepriser och levnadsomkostnader i stort. Det verkar inte i samma grad ha påverkat de utländska besökarnas reslust. De internationella gästerna reser oftast hela Göta kanal och med större båtar, fortsätter Magnus Hollwin.

Enligt pressmeddelande.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report