Rummen tar slut på Londons hotell

Mån 19 sep, 2022 - 6:53
Foto: fotoakuten

Den stundande begravningsceremonin för Elizabeth II innebär ett extremt bokningstryck på hotellen i London. Nära 95 procent av alla rum är uppbokade och vissa hotell har tredubblat sina priser till mer än 10.000 kronor per natt.

Inför nästa vecka har hotellpriserna i London rusat kraftigt och förklaringen är enkel: drottning Elizabeth II:s begravningsceremoni som äger rum i Westminster Abbey. Hotellpriserna i London uppges nu nå en ny toppnivå och beläggningen rusar i höjden, rapporterar nyhetsbyrån PA.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt resetjänsten Hotelplanner har den brittiska huvudstadens hotell aldrig tidigare varit så hårt uppbokade.

I stort sett samtliga undersökta hotell har höjt priserna och på ett av de hotell som ligger närmast Westminster Abbey uppges ett hotellrum för söndag natt kosta 999 pund jämfört med 268 pund sju dagar senare.

De höga priserna hindrar dock inte turister att ansluta från hela världen.

”Det här är historia, det händer bara en gång under ens livstid så vi vill vara en del av det”, säger Kanakkantt Benedict som rest till London från Indien tillsammans med sin hustru.

Flera hundratusen människor väntas nu fylla Londons gator för att få säga farväl till drottningen. För brittisk ekonomi är dock ur ett krasst perspektiv den stora anstormningen av turister något positivt. 

Även småföretagare märker av ett ökat intresse – inte minst de som har sina affärer längs den länga kö där allmänheten väntar på att få ta farväl av drottningen i Westminster Hall.

”Det är en lång kö, det här har definitivt en stor betydelse för affärerna”, säger Jason Rich som säljer linsburgare från sitt matstånd vid Themsen.

Källa:TT-DI.SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report