Nya liftar, hållbara fjällupplevelser och oslagbar skidåkning: SkiStar presenterar nyheterna inför vintersäsongen 2022/23
Foto:Skistar

Snart är det äntligen dags för ännu en vintersäsong och SkiStar laddar med massor av nyheter på samtliga destinationer för stora som små: förutom förbättrad snöproduktion fortsätter satsningen på alltifrån uthyrning och försäljning av begagnade skidkläder och skidor, fler aktiviteter såsom Snow Parks, Skicrossbana och längdåkningscamp med Charlotte Kalla, till bättre digitala upplevelser för en mer bekymmersfri fjällupplevelse. Dessutom öppnar den nya sexstolsliften Stjärnliften i Åre som är ett viktigt steg i att öka kapaciteten och gästnöjdheten. 

-Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien vill vi skapa ännu fler och roligare, minnesvärda fjällupplevelser i vinter för våra gäster. Vi vet att det stora intresset att semestra vintertid i den skandinaviska fjällvärlden håller i sig och därför känns det extra bra att vi denna säsong kan erbjuda en mängd nyheter på samtliga destinationer. Kan du inte vänta med skidåkningen tills kylan är här så finns alltid SummerSki i nya Stockholm Hammarbybacken tillgängligt under hösten, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Ett axplock av förbättringar i skidanläggningarna och nya produkter:

  • Åre ersätts gamla tvåstolsliften WC-liften till den nya sexstolsliften Stjärnliften – en expresslift med kapacitet för 2 600 personer i timmen vintertid och 1 000 personer på sommaren. Det är den första liften i Sverige som byggs för att transportera gäster både sommar och vinter.
  • Vi adderar en ny SkiStar Snow Park med hjälp av SkiStars ambassadör tillika OS-medaljören Jesper Tjäder, och Skicrossbana i Åre Duved
  • Sälen har vi byggt en ny vattenreservoar i Hundfjället för större tillgång till vatten till snökanoner, vilket kommer att tredubbla snökapaciteten i skidområdet på sikt
  • Lindvallen, Sälen får vi en ny knapplift och barnområde vid Timmerbyn vilket ger vilket ger bättre ski-in ski-out för alla stugor i området
  • Vemdalen breddas och förlängs klassiska nedfarten Turisten till toppen av Hovde så att du enkelt kan njutförsåka i Turisten kombinerat med att vila benen på väg upp i Hovde Express. Hela nedfarten får även belysning
  • Trysil breddas flera nedfarter och liften Høgekspressen får bättre kapacitet. Fageråsen får belysning i liften Skarven och därmed bättre utbud av kvällsskidåkning som inkluderar SkiStar Fun Ride
  • Hemsedal förnyas Fjellheisen, och vi flyttar och vidareutvecklar SkiStar Snow Parks för alla nivåer och breddning av flera nedfarter samt mer och bättre belysning inklusive snöproduktionen
  • SkiStar Youth Camp by Charlotte Kalla: Under tre dagar i december i Sälen inspirerar och utvecklar Charlotte Kalla och hennes team unga längdskidåkare i längdskidåkning, motivation och kost. Träningspass och föreläsningar varvas med roliga aktiviteter, utmaningar och umgänge. Tränare och ledare är Charlotte Kalla tillsammans med henne tidigare träningsteam Magnus Ingesson (Charlottes tränare), Patrik Ingesson (Charlottes klubbvallare), Emma Lindblom (Charlottes dietist) Thomas Nilsson (Charlottes psykolog). Läs mer

SENASTE NYTT

ANNONS: