Foto: airbus

Flygbolaget SAS hade intäkter på drygt 3,4 miljarder kronor i augusti, enligt preliminära siffror från bolaget. Uppdateringen är en del av den pågående chapter 11-processen gällande konkursskydd i USA, enligt ett pressmeddelande.

SAS totala intäkter under perioden 1 november till 31 augusti i det brutna räkenskapsåret summeras till 24,6 miljarder, enligt de preliminära siffrorna. Vid utgången av det tredje kvartalet rapporterade flygbolaget ackumulerade intäkter om 21,17 miljarder kronor.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Alla SAS-bolag som omfattas av den frivilliga chapter 11-processen måste enligt amerikansk konkurslagstiftning ge in finansiella rapporter till domstolen på månatlig basis”, skriver SAS i pressmeddelandet.

Den ackumulerade nettoförlusten uppgick den 31 augusti till minus 6,57 miljarder kronor. Vid utgången av det tredje kvartalet (perioden maj till juli) låg dn på minus 5,81 miljarder kronor.

Vid augustis slut hade SAS totala tillgångar om 61,70 miljarder kronor och skulder som uppgick till 61,17 miljarder kronor. I kassan hade SAS 6,1 miljarder kronor den 31 augusti.

Bolaget påpekar att siffrorna inte varit föremål för någon revisorsgranskning.

Aktien som stiger i måndagens handel skuttade tillfälligt upp till en uppgång på 2,7 procent när siffrorna publicerades för att sedan falla tillbaka något.

SAS-chefen Anko van der Werff sa i en intervju med Bloomberg i mitten av september att verksamheten stabiliserats sedan pilotstrejken tog slut i juli.

Dessförinnan hade en konkursdomstol i New York godkänt ett krislån om motsvarande 7,1 miljarder kronor till bolaget där den amerikanska kapitalförvaltaren Apollo Global Management står för hela krediten.

Källa:DI.SE

SENASTE NYTT

ANNONS: