Flygbolaget Finnairs novembertrafik uppgick till 751.000 passagerare, vilket är en ökning med 54 procent jämfört med samma månad ett år tidigare, framgår av ett pressmeddelande.

Antalet passagerare i november var 13,4 procent lägre än i oktober, men jämförelsen haltar något då november innehåller en dag mindre. Dessutom påverkade en strejk vid Helsingforsflygplatsen genom att 100 flighter fick ställas in under november.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Trafiken är också fortsatt påverkad av pandemin, något som är särskilt tydligt i siffrorna för Asien. Det ryska flygrummets stängning sedan slutet av februari, en motåtgärd från ryskt håll för de västerländska sanktionerna mot landet efter den fullskaliga invasionen av Ukraina, har också lett till att rutter mot Asien fått stängas. Trots de längre rutterna har dock Finnair FIA1S -0,52% kunnat fortsätta flyga frakt till Asien, givet hög efterfrågan.

Den negativa inverkan på passagerartrafiken i Asien var dock tydlig i november, konstaterar Finnair.

Kapaciteten, mätt som tillgängliga säteskilometer (ASK), växte med 24,9 procent jämfört med samma månad ett år tidigare men minskade med 10,9 procent jämfört med i oktober.

Intäkten per passagerarkilometer ökade med 93,6 procent jämfört med november i fjol men minskade med 12,4 procent jämfört med oktober. 

Källa:Nyhetsbyrån Direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report