MyStar anländer till hemmahamn Tallinn

Efter överlämningsceremonin den 7 december av Tallink Grupps nya fartyg MyStar på Rauma varv i Åbo har fartyget nu anlänt till sin hemmahamn i Tallinn. Imorgon den 13 december kastar hon loss från Tallinns hamn för den efterlängtade första resan till Helsingfors. MyStar är det nyaste, mest miljövänliga och tekniskt avancerade fartyget på Östersjön.

”Vi är otroligt glada över att äntligen få välkomna den nyaste medlemmen av vår flotta. Hennes ankomst markerar början på ny era för linjen Tallinn-Helsingfors, med en kundservice som är ännu bättre, en passagerarkomfort som är ännu högre och där hållbarhet står ännu mer i centrum. Världen har förändrats mycket sedan vi började bygga MyStar under våren 2020, och vi har upplevt fler hinder på vägen än någonsin förut. Men vi har klarat alla utmaningar och nu får vi äntligen välkomna alla våra kunder ombord. Jag vill tacka hela Tallink Grupps MyStar-projektteam, Rauma varv och alla våra partners som har bidragit till att förverkliga vår dröm om den klarast lysande stjärnan på Östersjön”, säger Paavo Nõgene, VD för Tallink Grupp.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”MyStar representerar Finlands starka expertis inom skeppsbyggnad. Det har varit en ära för oss att designa och bygga ett så tekniskt avancerat fartyg och står för hållbara värden. Vi önskar MyStar all lycka till”, säger Mika Heiskanen, VD på Rauma Marine Constructions.

”Vi är enormt stolta över MyStar, och glada över att våra svenska gäster nu får möjligheten att resa med detta förstklassiga, moderna och bekväma fartyg. Vi ser fram emot att utveckla vårt erbjudande med triangelresor mellan Stockholm, Tallinn och Helsingfors där man har en unik möjlighet att uppleva två av de vackraste huvudstäderna i vårt närområde under en och samma resa”, säger Matts Gottfarb, Sales & Marketing Director på Tallink Silja AB.

MyStars första kommersiella resa äger rum den 13 december med avgång från Tallinn till Helsingfors kl. 13.30 lokal tid, och ersätter Megastar i den nuvarande tidtabellen för shuttletrafiken. MyStars besättning på 208 sjömän leds av tre kaptener – Vahur Ausmees, Aivar Moorus och Ain Aksalu.

Bygget av fartyget kostade 247 miljoner euro och finansieras med ett lån på 196,3 miljoner euro från KfW IPEX-Bank GmbH. Finska exportkreditinstitutet ”Finnvera” garanterar 95 procent av denna köparkredit efter leverans.

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report