Flygindustrin fortsätter återhämta sig och väntas bli lönsam på global nivå igen i år, enligt Avolon, en stor aktör på den globala marknaden för leasing av flygplan.

Leasingjätten skriver i en färsk rapport att flygandet redan i juni kan ha lyft till nivåerna före pandemin slog till 2020.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Tillväxten tog fart redan 2022, med ett lyft för passagerartrafiken med 70 procent. Men i fjol var det mest Europa och Nordamerika som ökade. Nu kommer Asien att vara pådrivande, bland annat med draghjälp från de slopade covid-19-restriktionerna i Kina, enligt Avolon.

Samtidigt varnar Avolon för att utvecklingen kan bromsas av det dåliga utbudet av nya flygplan, då tillverkningen inte hänger med uppåt.

”Efterfrågan på resor är inte längre en begränsande faktor för återhämtningen, utan det är flygbolagens förmåga att få upp nya flygplan i luften”, skriver Avolon i ett pressmeddelande.

För hela flygindustrin räknar Avolon med vinster på omkring 4,7 miljarder dollar i år.

Under 2020 och 2021 uppgick förlusterna totalt till 180 miljarder dollar för flygindustrin, enligt Avolon. Under 2022 var industrin i närheten av ett nollresultat.

Källa:TT-DI.SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report