Foto:SkiStar

Fjällturismbolaget Skistar har tagit beslut om investeringar på 598 miljoner kronor inför 2023/2024 för att utveckla bolagets fjällanläggningar i Sverige och Norge ytterligare, enligt ett pressmeddelande.

Först på tur står bland annat en ny sexstolslift i norska skidorten Hemsedal till nästa vinter.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den nya expressliften i Hemsedal, Lodge Express, kommer att ha en kapacitet på 3.000 personer/timme och en längd på 1.733 meter. Liften kommer att utgå från Skistar Lodge, vilket gör att gästerna får en bättre access till skidområdet utan att behöva transportera sig med knapplift genom barnområdet för att sedan ta sig upp på toppen med ytterligare en lift. Dessutom byggs en ytterligare knapplift som komplement i mitten av skidområdet i anslutning till parken.

Bland andra investeringar inför 2023/2024 finns utbyggnad av snösäkringssystemen och utveckling av det nya området Hovde Syd i Vemdalsskalet, säger Skistars vd Stefan Sjöstrand till Nyhetsbyrån Direkt. Skistar hoppas också kunna sätta upp en ny lift i Åre inför nästa skidsäsong där den gamla så kallade 1.000-metersliften låg. 

Vidare är förhoppningen att till nästa vintersäsong sätta upp den nya stolsliften Lundsgårdsliften i Åre, som har överklagats. Den liften är redan betald, enligt Stefan Sjöstrand, och ingår inte i det nu beslutade investeringsbeloppet för 2023/2024. 

Skistar har haft en väldigt bra start på vintersäsongen 2022/2023, betydligt bättre än bolaget räknat med, enligt Stefan Sjöstrand.

”Vi har haft en väldigt fin jul och nyår med tanke på vad mycket gäster det var”, säger han.

I bolagets senaste rapport, som släpptes innan jul, framkom att bokningsläget var sämre jämfört med året innan.

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report