Fotograf: Bengt Alm

Swedavia utser Kristina Ferenius till ny CFO samt ny ledamot i Swedavias koncernledning. Kristina tillträder tjänsten senast 1 augusti.

Kristina Ferenius har en Ekonomie Magisterexamen med inriktning mot redovisning från Stockholms universitet. Hon har också mångårig och bred erfarenhet inom ekonomistyrning, finanshantering samt affärs- och verksamhetsutveckling. Hon arbetar idag som CFO på Sveaskog och har dessförinnan bland annat arbetat i bolag som Specialfastigheter, Coor Service Management, Encon group/Enaco och Huge Fastigheter. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Kristina välkommen till Swedavia. Kristina har bred och relevant erfarenhet från liknande befattningar i olika typer av bolag. Hennes engagemang, affärsmässighet och resultatinriktning och hennes starka, inlyssnande ledarskap kommer att bidra till Swedavias fortsatta utveckling, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef på Swedavia. 

– Swedavia har drivit på en spännande utveckling när det gäller hållbarhet och innovation, till exempel fossilfria flygplatser. Att få vara med på den fortsatta resan tillsammans med mina nya kollegor känns väldigt bra och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Swedavia, säger Kristina Ferenius.

Kristina Ferenius efterträder Mats Påhlson som till sommaren lämnar Swedavia för att arbeta i egen verksamhet.

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report