Foto:Strömma

Den svaga svenska kronan lockar allt fler turister till Sverige. Trots årstiden går Strommas båtar fulla. Sedan restriktionerna slopades för mindre än ett år sen har det varit ett allt högre tryck på bokningar av sightseeingturer.

Allt fler turister vill se Sverige och passar nu på när den svenska kronan är rekordsvag och landet därmed blir billigt att turista i. Enligt Tillväxtverket ökade svensk turism med 16 procent efter coronapandemin och trenden verkar hålla i sig. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

− Turisterna vid den här tiden på året kommer framför allt från Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. De är ofta här på lite kortare besök och vill gärna se våra städer från vattnet, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma. 

Bokningar på sightseeingturer har ökat med 13 procent jämfört med innan pandemin. Även båtcharter, alltså att en hel båt bokas av ett större sällskap eller ett företag, upplever samma starka efterfrågan som under rekordsäsongen 2022.

− Förra säsongen hade pandemin släppt på många håll, men inte överallt. Nu i år kan vi se fram emot ännu fler långväga besökare till våra sightseeingturer i både Stockholm och Göteborg säger Peter Henricson. 

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: