Foto:sas

Teknikstrul stoppar flera av SAS USA-flygningar. Efter ett veckoslut av inställda avgångar mellan Stockholm och New York ställer bolaget in en Chicago-flygning även på söndagen. 

Enligt data från Flightradar24 står två av flygbolagets Airbus-flygplan på marken. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Ett plan blev påkört av en dragtraktor för tio dagar sedan i Chicago”, meddelar SAS presschef Knut Morten Johansen apropå ett av två flygplan som inte kunnat brukas i dagarna. 

”Det planet genomgår en reparation som är ganska omfattande och det tar några dagar till innan det är klart.” 

Enligt uppgifter på flygsajten Flightradar24 har även ett andra plan varit stillastående, något som SAS förklarar med vibrationer i en motor. Det planet, också av modellen Airbus A330, väntas kunna tas i bruk snart. 

För närvarande ingår sju flygplan av modellen Airbus A330 i SAS flotta. Knut Morten Johansen påpekar att flygplan kan bytas ut och att det är svårt att säga exakt vilka rutter som påverkas av ett haveri. Men bolaget har under veckoslutet tvingats ställa in en rad transatlantiska flygningar, något som fortsatt på söndagen då sträckan Arlanda-Chicago ställts in. 

Även flyg till Barcelona, London, Edinburgh och Palma de Mallorca är inställda på söndagen. Till det kommer förseningar på söndagens flygningar mellan Köpenhamn och Boston respektive San Francisco med minst en och en halv timme. 

På fredagen och lördagen ställde SAS också in sina rutter mellan Stockholm och New York, medan New York-flyget från Köpenhamn avgick med försening på lördagen efter att ha ställts in helt på fredagen.

Knut Morten Johansen påpekar vidare att dåligt väder också orsakat störningar den senaste tiden, framför allt i Norden. 

Källa:DI.SE

SENASTE NYTT

ANNONS: