Foto: Photopop

Aarhus, Danmark – TIME Magazine har precis släppt sin årliga lista ”World’s Greatest Places”, och den här gången finns Aarhus med på listan tillsammans med flera av stadens attraktioner. Detta har naturligtvis väckt stor glädje och stolthet hos stadens invånare.

 Aarhus har valts ut som en av 50 platser på tidningens lista ”World’s Greatest Places”, som publicerades idag. Aarhus är den enda platsen i Skandinavien och en av 11 platser i Europa som omnämns i listan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi är oerhört stolta över att Aarhus och många av stadens attraktioner har valts ut till TIMEs lista. Detta är ett bevis på att Aarhus-regionen har något alldeles speciellt att erbjuda och att det också är välkänt över hela världen. På VisitAarhus arbetar vi hårt tillsammans med VisitDenmark för att få internationell publicitet, och det är därför extra trevligt när en välrenommerad tidning som TIME ger oss en så fin uppmärksamhet”, säger Pia Lange Christensen, VD för VisitAarhus.

TIME Magazine framhäver Aarhus för sin kustlinje, gastronomi, arkitektur och himmel. Moesgaard Museum, ARoS, Ole Rømer Observatory, Dokk1, hamnbadet och Salling finns på listan tillsammans med restaurangerna Frederikshøj och Substans. Dessutom nämns sommarens stora segelevent The Ocean Race som en annan upplevelse att njuta av i Aarhus.

Detta omnämnande av Aarh us är det senaste i raden av internationella erkännanden av regionen. Tidigare har The Guardian skrivit om ”Smiling City” och Tolkien-landskapet i Djursland. I januari uppmärksammade amerikanska Vogue sina 1,2 miljoner läsare på den danska vinterbadstraditionen. I artikeln nämndes Havnebadet i Aarhus och Almindsø i Silkeborg.

”Den stora internationella publiciteten hjälper till att locka ännu fler gäster från hela världen till Aarhus-regionen. Vi kan se att både internationella medier och besökare visar stort intresse för våra attraktioner och område. Detta är verkligen glädjande för oss eftersom det innebär ökad medvetenhet och fler besökare”, säger Pia Lange Christensen.

Aarhus-regionen kan se tillbaka på ett fantastiskt år för turismen 2022, med rekordmånga övernattningar på hela 16,1 procent fler än 2019, som är det senaste ”normala” turiståret.

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: