Foto:Gotlandsbolaget

Rederiet Gotlandsbolaget, listat på First North, ökade omsättningen i fjärde kvartalet och nettoresultatet stärktes av reavinster. Utdelningen föreslås bli oförändrad.

Omsättningen steg 0,6 procent till 523,6 miljoner kronor (520,7).

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Rörelseresultatet blev 357,6 miljoner kronor (-73,1), med en rörelsemarginal på 68,3 procent. Reavinster vid försäljningar av produkttankfartyg uppgick till 519,5 miljoner kronor (0,0).

Justerat rörelseresultat blev -161,9 miljoner kronor (-73,1). Justerat ebitda-resultat uppgick till -71,7 miljoner kronor (25,3). 

Resultatet efter skatt blev 265,5 miljoner kronor (-108,7).

I utdelning föreslås 8,20 kronor per aktie (8,20).

Resultatet påverkas negativt av de ökade bränslekostnaderna.

”Trots förlusterna under 2022, har Gotlandsbolaget en stark finansiell ställning och med det en god förmåga att investera i verksamheterna och göra de stora satsningar som krävs för att möjliggöra en klimatneutral Gotlandstrafik, investera i energiinfrastruktur och utveckla nya attraktiva besöksanledningar”, skriver vd Håkan Johansson i rapporten.

Gotlandsbolaget-chefen tar också upp de omskrivna höjningarna av biljettpriserna. I en kommentar skriver han att man kommer att reflektera eventuella lägre bränslepriser i biljettpriserna.

”Vi arbetar långsiktigt och har högt ställda ambitioner med en expansiv strategi och sunda finanser”, fortsätter Johansson.

Han skriver också att bolaget ser fram emot att Trafikverket distribuerar upphandlingsunderlaget för Gotlandstrafiken under nästa koncessionsperiod.

Källa: FinWire-DI.SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report