Foto:Kroatien

Efter ett officiellt anbudsförfarande har Kroatiens nationella turistbyrå (CNTB) för tredje gången utsett AVIAREPS till sin paneuropeiska PR-byrå. AVIAREPS kommer att vara ansvarig för CNTB:s PR-verksamhet i 13 europeiska marknader: Belgien, Nederländerna, Norge, Polen, Slovenien, Slovakien, Sverige, Schweiz, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike samt Storbritannien.

AVIAREPS är en global ledaren inom turism, flyg och besöksnäring. Företaget har 65 kontor i 59 länder runt om i världen och har lång erfarenhet av att marknadsföra destinationer. CNTB inledde partnerskapet med AVIAREPS 2021. Att AVIAREPS återigen utses till CNTB:s PR-byrå bekräftar det framgångsrika samarbetet mellan de två verksamheterna och visar ett starkt engagemang för utvecklingen av Kroatiens turistindustri.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

AVIAREPS expertteam inom turism på de lokala marknaderna kommer att sprida kunskapen om Kroatiens olika turismprodukter och upplevelser, inklusive dess fantastiska stränder, rika kulturarv och de vackra naturlandskapen. Dessutom kommer AVIAREPS att lyfta fram Kroatiens insatser för att stödja hållbar och ansvarsfull turism – en aspekt som blir allt viktigare för resenärerna.

Kroatiens inträde i Schengenområdet och införandet av euron anses vara ett stort lyft för landets turistnäring. Resenärer från Schengenområdet kan nu resa in i landet utan gränskontroller, vilket gör det enklare och bekvämare för turister att utforska allt Kroatien har att erbjuda. Dessutom kommer införandet av euron öka attraktionskraften som ett av de främsta turistmålen i Europa. Den senaste utvecklingen är en viktig milstolpe i Kroatiens strävan att locka fler besökare och positionera sig som ett ledande turismresmål i regionen.

”Vi är glada att fortsätta vårt framgångsrika partnerskap med AVIAREPS och är övertygade om att de fortsatt kommer hjälpa oss att marknadsföra Kroatien som ett av de bästa turismländerna i Europa. Under 2022 besökte 18,9 miljoner turister Kroatien vilket gav 104,8 miljoner övernattningar, det är en betydande ökning jämfört med 2021. Vi är övertygade om att siffrorna kommer öka ytterligare under 2023, och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med AVIAREPS som har varit en pålitlig partner för oss under de senaste två åren”, säger Lucijana Natalija Jerković, chef för Global PR på Kroatiens nationella turistbyrå.

”Vi är mycket glada över att återigen ha blivit valda av Kroatiens nationella turistbyrå som deras paneuropeiska PR-byrå. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med dem för att visa upp Kroatiens otroliga turismutbud för resenärer i Europa. Med vårt stora nätverk av AVIAREPS-kontor i Europa säkerställer vi en samordnad PR-strategi som hanteras centralt från vårt nav i München. Kroatiens inträde i Schengenområdet och införandet av euron kommer att ha en stor inverkan på turismutvecklingen och vi ser fram emot att stödja CNTB i arbetet med att positionera Kroatien som ett av de främsta resmålen i Europa”, säger Thomas Drechsler, COO för turism på AVIAREPS:
 

Om Kroatiens nationella turistbyrå
Kroatiens nationella turistbyrå (CNTB) är en nationell turistorganisation som grundades för att skapa och främja den kroatiska turismens identitet och rykte både nationellt och internationellt. CNTB:s verksamhet omfattar både planering och genomförande av marknadsföringsstrategin, samt förslag till- och genomförande av marknadsföringsaktiviteter som är av allmänt intresse för alla enheter inom turismen och höjning av kvalitetsnivån på det kroatiska turistutbudet.
CNTB:s viktigaste uppgifter är att organisera, genomföra och övervaka all verksamhet rörande varumärkesbyggnad och marknadsföring av Kroatiens turistprodukt, samling av Kroatiens totala turistutbud, genomföra operativa marknadsundersökningar för att främja kroatisk turism samt utvärdera genomförda marknadsföringsåtgärder. 

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report