Foto:FRS Baltic

Lördagen den 1 april går startskottet för linjen Trelleborg-Sassnitz med snabbkatamaranen Skane Jet i Trelleborgs Hamn. Samtidigt hälsar vi FRS Baltic välkommen som ny rederikund i hamnen.

Snabbaste vägen till kontinenten
Höghastighetskatamaranen Skane Jet transporterar mer än 600 passagerare och 200 fordon på bara 2,5 timme, vilket gör den till den snabbaste förbindelsen till sjöss från Sverige till Tyskland. FRS Baltic kommer erbjuda dagsturer till Bordershop under april-oktober 2023, men även nattavgångar under sommarmånaderna.

Positiv trend för passagerartrafiken
Antalet personbilar och passagerare har haft en mycket positiv utveckling i Trelleborgs Hamn under 2022. 1,6 miljoner passagerare och drygt 372 000 personbilar passerade i hamnen och trenden ser ut att fortsätta även 2023 när FRS Baltic startar upp linjen till Sassnitz igen. 

Kungslinjen återuppstår
Den historiska Kungsleden, på senare år benämnd Kungslinjen, mellan Trelleborg och Sassnitz, invigdes den 6 juli 1909 av kung Gustaf V och den tyske kejsaren Wilhelm II. Linjen Trelleborg-Sassnitz lades ner 2020 i samband med coronapandemin.

Europas bästa RoRo-hamn med fem destinationer i Europa
Trelleborgs Hamn har ett unikt geografiskt läge och trafikerar nu destinationerna Rostock, Travemünde, Sassnitz, Swinoujscie och Klaipeda.

− Vi är stolta över att återigen kunna erbjuda hela fem linjer till Europa, det är det ingen annan svensk hamn som kan. Med Skane Jet har vi nu 16 fartyg i trafik i hamnen, det är imponerande, säger Jörgen Nilsson, vd Trelleborgs Hamn.

Turismen förväntas öka i Trelleborg
− Bra infrastruktur är en viktig ingrediens när en destination vill attrahera fler utländska besökare. Redan ifjol satte vi ett nytt rekord när det gäller just tyska gäster och den nya färjeförbindelsen kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att ta ytterligare marknadsandelar. Våra företag ser nu fram emot att hälsa ännu fler tyska besökare välkommen till Trelleborg och sydkusten, säger Maarja Edman, vd för Visit Trelleborg.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report