Foto:Tallink Silja

Tallink Grupp tecknade i slutet av förra veckan avtal med det kanadensiska företaget Bridgemans Floatel LP/Bridgemans Services Group LP om en flerårig charter av företagets fartyg Isabelle, inkluderande en köpoption. Avtalet gäller en bareboat-charter, vilket innebär att fartyget kommer att hyras ut utan besättning från Tallink Grupp.

Det lettiskflaggade fartyget Isabelle, som innan covid-19-pandemin trafikerade rutten Stockholm-Riga och sedan april 2022 huserar ukrainska flyktingar i Tallinn som en del av ett charteravtal med den estniska regeringen, kommer att chartras till Bridgemans från den 1 juli 2023.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi är glada över att slutit detta avtal för vårt fartyg Isabelle, det är ett avtal som utan tvekan kommer ha en positiv inverkan på vårt företag. Tallink Grupp har genom åren genomfört många charteravtal där våra fartyg bland annat tillhandahållit tillfälligt boende eller transporter i Marocko, Kanada och Australien, för att nämna några. Under de senaste åren med reserestriktioner och ekonomisk osäkerhet har charteravtalen utgjort en bra alternativ intäktskälla som givit en viktig buffert för företaget. Det har blivit tydligt att charteravtal kommer att fortsätta vara en del av vår affärsmodell även framöver”, säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene i en kommentar.

Tallinks Grupps pågående charteravtal med den estniska regeringen för Isabelle löper ut i juni 2023. För närvarande bor cirka 900 ukrainska flyktingar ombord på fartyget och de estniska myndigheterna har alternativa boenden på plats för dessa efter att avtalet löper ut. Isabelle förväntas stanna i Tallinn för renovering innan hon åker till Kanada senare i år.

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report