Foto:SAS

Totalt 1,9 miljoner passagerare reste med SAS i mars. Det är en ökning med 33 procent jämfört med samma månad förra året.

Färska trafiksiffror från flygbolaget SAS visar även att antalet passagerarkilometer ökade medan kapaciteten ökade med 25 procent, jämfört med samma period föregående år.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Efterfrågan från passagerare fortsätter sin positiva trend”, konstaterar vd Anko van der Werff i en kommentar.

”Under månaden lade vi till ytterligare 10 linjer och ett ökat antal avgångar för den kommande sommaren och hösten. Vi förbereder oss för en aktiv sommarsäsong med totalt 30 nya linjer adderade till sommarens trafikprogram”, fortsätter han.

Kabinfaktorn, alltså andelen passagerare av antalet tillgängliga flygstolar, för mars var 76 procent, en förbättring med 7 procentenheter jämfört med mars förra året.

SAS aktie rasar med runt 30 procent på onsdagsförmiddagen efter att den danska tidningen Berlingske kommit med uppgifter om att flygbolaget kan avnoteras från börsen. SAS presschef i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, säger till Berlingske att det är för tidigt att spekulera i en eventuell avnotering.

I slutet av förra veckan presenterade SAS nya uppgifter om bolagets pågående rekonstruktion och kapitalanskaffning. I samband med detta upprepade bolaget att dess befintliga aktieägare inte bör förvänta sig att något betydande värde kvarstår till dem efter att rekonstruktionsprocessen avslutats.

Källa:DI.SE

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report