Foto:Eckerö Linjen

Även om Eckerö Linjen numera är ensamma på kortruttstrafiken mellan Åland och Sverige så ökade den totala passagerarvolymen på kortrutten med 256 gäster i april i år jämfört med april 2022. I april 2023 reste 84 524 gäster med M/S Eckerö, jämfört med april 2022 då 84 168 gäster, Rosellas passagerarantal inräknat, reste någon av kortrutterna. Noterbart är att Rosella var ur trafik en del av april 2022. Eckerö Linjens gästvolym i april 2022 var 71 516 gäster. 

”Självklart är det så att det ökade antalet resande på vårt fartyg främst beror på att vi idag trafikerar ensamma på kortrutten – men samtidigt är det ändå glädjande att se att Åland som destination nu börjar återhämta sig på riktigt från drygt två år med pandemi och stängda gränser”, säger Tomas Karlsson VD på Eckerö Linjen. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det var även ett stort antal personbilar som transporterades med M/S Eckerö i april, totalt 13 978, vilket är en ökning med 2 111 personbilar jämfört med april 2022 för Eckerö Linjens del. Totalt sett var det en liten minskning på drygt 5 % (780 personbilar) på kortrutten jämfört med ifjol. 

”Vi är glada att så många har rest med oss och vi kommer även framledes att göra vårt bästa för att ta hand om alla gäster som vill åka med oss till och från Åland. Vi följer bokningsläget för att i möjligaste mån lägga in extra avgångar. Det är bildäcksplatserna under för- och sensommarens veckoslut som är utmaningen. Det handlar huvudsakligen om fyra avgångar per vecka. Två avgångar till Åland på fredagar, eftermiddag och kväll, och två avgångar från Åland på söndagar. Övriga avgångar och dagar finns det vanligtvis gott om plats på bildäck. Tack vare att vi kan erbjuda anslutningsbusstrafik både på den svenska och den åländska sidan kan vi alltid erbjuda alternativ. När vi kommer in i sommaren sprids det bilburna resandet på ett helt annat sätt, under alla veckans dagar” avslutar Karlsson

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report