Foto:Shutterstock

Travellinks bokningsstatistik* visar att Sverige kommer ta emot ett ökat antal turister i sommar, framför allt från Tyskland, Frankrike, UK och Spanien. De svenska städerna, stränderna kring Visby och de norrländska skogarna förväntas återigen fyllas av besökare, vilket visar på en positiv trend för turismen i landet. 

Utländska turister som väljer att semestra i Sverige har tagit fart igen och är nu uppe i samma nivåer som sommaren 2019 – innan pandemin. Framför allt är det tyskar (26%), fransmän (17%), engelsmän (9%) och spanjorer (9%) som väljer att resa norrut. Men även österrikare, schweizare, italienare och holländare står högt på listan över utländska besökare i Sverige i sommar. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

De allra flesta väljer att resa till Stockholm (77%), följt av Göteborg (18%). Därefter är det semesterparadiset Visby och de norrländska orterna Luleå och Umeå som man framför allt väljer att flyga till. Härifrån är det nära till exotisk midnattsol och fjällandskap, något som traditionellt lockar turister från hela Europa. 

En majoritet (51%) stannar borta i knappt en vecka, medan så många som drygt var fjärde turist (28%) stannar i Sverige i 7-13 dagar.

*Statistiken visar bokningar gjorda till och med den 8 maj 2023 och avser flyg bokade från 1 juni till 31 augusti i år. Online resebyrån Travellink sammanställer statistik från 690 flygbolag.

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: