Foto: Martin Henningsson

Under 2022 utsågs 24 talanger av Scandics koncernledning att genomgå det interna ledarskapsprogrammet, Talent@Scandic. Efter sju intensiva månader tillsammans med branschföreträdare, mentorer och ledarskapsutvecklare har talangerna nu tagit examen och står redo att axla en ledarroll inom bolaget. 

Talent@Scandic syftar till att utveckla framtidens ledare inom hotellkoncernen med fokus på omvärld och kommersiellt ledarskap. Till grund ligger bolagets strategi och framtida riktning. Under programmets gång har talangerna drillats i kommersiell-, ledarskap- och operativ utveckling samt projektledning och finansiell förståelse. Talangerna har nu tagit det sista steget för att ta nästa steg mot nya ledarroller inom Scandic.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Att utbilda och säkra framtidens ledare har alltid varit viktigt för Scandic. Tillsammans med koncernledningen, ledarskapsutvecklare och nyckelpersoner inom bolaget har vi med spänning följt våra talanger och jag är stolt över att vi fortsätter att satsa stort inom kompetensutveckling. Jag ser fram emot att möta våra nya ledare i olika delar av organisationen under många år framöver, säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef på Scandic Hotels Group.

– Nu mer än någonsin är det viktigt att kompetensutveckla våra medarbetare för att säkra en fortsatt skicklig organisation över tid. I år matchades därför deltagarna ihop med mentorer från hela Scandicorganisationen vilket har skapat en bredare förståelse för bolaget, besöksnäringen och den personliga ledarskapsutvecklingen. Det känns fantastiskt att 24 branschtalanger nu tar ytterligare ett kliv i sin Scandickarriär, säger Maud Samuelsson, Group HR Manager och ansvarig för ledarskapsutveckling på Scandic Hotels Group. 

Ledarskapsprogrammet Talent@Scandic baseras Scandics ledarskapskompass och byggstenarna Empower, Build trust, Inspire och Collaborate, grundprinciperna i bolagets ledarskapsutveckling. Som en del av programmet arbetar deltagarna med utvecklingsprojekt, inom ramen för Scandics långsiktiga strategi, som sedan presenteras för bolagets koncernledning. Ambitionen är att ett eller flera av projekten kan implementeras i organisationen och bidra till Scandics fortsatta arbete inom olika områden. 

– När vi utvecklar och tar hand om våra medarbetare uppstår synergier och effektivitet som driver oss framåt. Vi har fantastiskt många duktiga och ambitiösa ledare runt om i vårt bolag. Att ta vara på deras olika perspektiv och idéer skapar ny energi och ligger helt i linje med hur vi arbetar med förtroende och ansvar som en del av vårt ledarskap, avslutar Jens Mathiesen

Enligt Pressmeddelande.

SENASTE NYTT

ANNONS: