CPH-passagerarantal

Tor 13 jul, 2023 - 6:58
Foto:CPH Presse
Med 2,5 miljoner resenärer i juni var den första sommarmånaden årets mest trafikerade sedan coronaviruset slog till 2020. Chartergästernas favorit är Grekland med Kreta på resetronen. Sammantaget är Spanien dock det överlägset mest populära semesterlandet.  
  
Sommaren har fått en bra start på Köpenhamns flygplats. 2.535.445 miljoner människor passerade genom terminalerna i juni, visar passagerarsiffror. Det motsvarar index 112 jämfört med föregående år. – Vi har haft en flygande start på sommaren med mycket aktivitet på flygplatsen, nära fulla plan och cirka nio av tio resenärer tillbaka efter coronan – inte minst på linjerna söderut, säger Peter Krogsgaard, kommersiell chef på Köpenhamns flygplats. I juni flög 180 000 passagerare till soliga spanska destinationer som Malaga, Mallorca och Barcelona. Detta gör Spanien till sommarens favoritdestination, följt av Frankrike, Italien, Grekland och Turkiet. Totalt finns det i sommar 177 direktlinjer till 52 länder att välja mellan – bara i juni öppnades 12 nya rutter till bland annat Montreal, Bordeaux, Neapel, Palermo, Newquay och Zadar.

Enligt Pressmeddelande.
Foto:CPH Presse

SENASTE NYTT

ANNONS: