Foto: Shutterstock.

Med helt nya ägare i Aventura Rejser (Aventura Travel Group), siktar man på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige. Första destination att lanseras är en höstlovscharter till Chania på Kreta med avresedatum den 27 oktober i samarbete med Enter Air.

Resandet fortsätter att öka stadigt efter åren av pandemi och efterfrågan är stor på både charterresor och reguljärflyg. Detur, som är tillbaka med helt nya ägare efter att deras konkursbo köpts upp av danska Aventura Rejser (Aventura Travel Group), hyser stark tilltro till den svenska marknadens reslust och erbjuder nu charterresor direkt från Luleå Airport. Lagom till höstlovet lanseras den första destinationen Chania på Kreta, välkänt för sin dramatiska natur och vidsträckta stränder, men finns en stor efterfrågan kommer man löpande att lansera fler destinationer. Detur samarbetar med Enter Air, vars stora flotta av flygplan finns stationerad i Finland under vinterhalvåret vilket möjliggör omgående utökning av trafiken vid behov.

– Det är verkligen otroligt kul att Detur satsar på charter från Luleå Airport och det till ett så populärt resmål som Kreta. Att Detur, som nu har nya ägare och har gjort en nystart på marknaden, erbjuder charter på höstlovet som är en väldigt populär tid för att resa till sol och värme är väldigt välkommet och ökar utbudet från flygplatsen, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Förra årets tumult var oerhört beklagligt och skadade resenärernas förtroende för varumärket Detur. Vi är otroligt tacksamma och glada över att resenärerna nu faktiskt har gett oss chansen att visa att vi är något helt annat än det gamla bolaget. Tillsammans med vår mångåriga partner, Stelios på Elafonissos travel, ser vi fram emot att välkomna resenärerna till vackra Kreta. Vi är hoppas och tror att våra resenärer kommer att vara mycket tillfreds med den högkvalitativa produkt som vi erbjuder på Kreta, säger Mattias Hallén, Sverigechef på Detur.

Aventura rejser/Aventours grundades 2004 och är verksamma i Danmark, Island och Finland med en omsättning på ca 25m euro/år. Bakom Aventura/Aventours finner man tidigare ägare och ledare från danska Bravo tours och svenska Solresor, med flera decenniers erfarenhet i resebranschen.

I ett första skede kommer en höstlovsavgång till Kreta den 27 oktober 2023 att lanseras, men är efterfrågan stor kan Detur komma att addera både avgångar och destinationer i snabb takt.

SENASTE NYTT

ANNONS: